VOEDSELBOS BLESDIJKERHEIDE

Wil jij ook bijdragen aan het transformeren van een kaal en dood naaldbos naar een gezond voedselbos? Lees dan verder wat wij doen en pacht een pixel om zo mee te investeren in een toekomst met gezond voedsel, geteeld in een gezonde omgeving met een gezond verdienmodel voor de (voedselbos)boer.

Ik doe mee

Voedselbos
landbouw

Een voedselbos is een zelfvoorzienend systeem. Afhankelijk van het seizoen varieërt de oogst van diverse soorten fruit, noten, zaden en groenten tot wortels, knollen, paddenstoelen, eetbare bloemen en honing. En ook nuttige producten zoals hout, medicinale kruiden en zaai- en plantgoed.

Investeer in
de toekomst

Door gezamenlijk te investeren kan de ontwikkeling van duurzame voedselbos landbouw versneld worden. Dit is hard nodig om de snel groeiende wereldbevolking te blijven voorzien in hun voedingsbehoefte. Zonder de aarde uit te putten.

Duurzaam
voedselbos

Door kennis van natuurlijke processen en digitale technologie te combineren kunnen we telen zonder kunstmest en pesticiden. Ons voedselbos is ontworpen om op termijn een zelfvoorzienend ecosysteem te zijn waaruit het hele jaar geoogst kan worden.

Een voedselbos ontwikkelen met behulp van de pixelfarming methode levert een bijdrage aan gezonde voeding, in een biodiverse omgeving met een gezond verdienmodel voor de boer.

Met jou willen wij de invloeden van de biodiversiteit meten en onderzoeken en werken we samen aan een zelfvoorzienend voedselbos. We gaan één groot voedselbos ontwerpen voor alle consumenten. Doe je mee? Je wordt het hele jaar op de hoogte gehouden. Afhankelijk van de seizoenen kun je genieten van verse producten.

Ik doe mee

Hoe werkt het?

Maak een account aan

Via een account kun je bestellingen plaatsen en blijf je op de hoogte van de status van je persoonlijke pixel(s).

Kies 1 of meerdere pixels

Kies een pixel met grote bijdrage aan de biodiversiteit zonder oogst voor €7,50 euro per pixel van 1,5 x 1,5 meter per jaar. Of een pixel met grote bijdrage aan de biodiversiteit met oogst voor €12,50 per pixel van 1,5 x 1,5 meter per jaar

Pixels voor bedrijven

Wil je als bedrijf CO2 compenseren? Een bijdrage leveren aan biodiversiteit en een gezonde omgeving voor voedsel ontwikkelen? Dat kan. Neem persoonlijk contact op als je vragen hebt. Bij 100 pixels komen wij het pachtcertificaat overhandigen en in overleg nodigen we de pers uit.

Geniet van je automagische voedselbos

Wij gaan aan de slag om het voedselbos in te richten op basis van de bestellingen. Via je persoonlijke account en onze nieuwsbrieven beleef je de groei van de gewassen in jouw tuin. Maandelijks maken we opnames met een drone zodat je minimaal 1 keer per maand een update krijgt hoe het met jouw pixel(s) gaat.

Kom langs tijdens opendagen

Via je persoonlijke account heb je onbeperkt de mogelijkheid om te genieten van je eigen pixels. maar er gaat niets boven genieten van de natuur in het echt. Daarom organiseren we 1x* per jaar een open dag. *voorlopig

De oogst

Zodra de oogst klaar is, nemen we contact met je op. Je hebt alleen oogst als je een pixel met oogstoptie hebt gepacht. In overleg plannen we hoe de oogst bij jou komt. We laten je weten wat er groeit en jij kiest wat je wilt oogsten. Je kunt zelf komen oogsten. Als je het wilt laten oogsten rekenen we daar een klein bedrag extra voor.

 

Contactgegevens

Voedselbos Blesdijkerheide

René Kremers

+31 6 53720748
info@voedselbosblesdijkerheide.nl

Voedselbos Blesdijkerheide

Het voedselbos Blesdijkerheide streeft er naar een aanjager te zijn in de ontwikkeling van boeren met de natuur mee. Door gebruik te maken van technologie, zoals robots voor zaaien, onkruid management en oogsten, vaste rijpaden op RTK-GPS, bodem scannen, satellietbeelden, etc. Maar zonder gebruik van kunstmatige gewasbescherming en kunstmest. Daarnaast willen we een verdienmodel ontwikkelen voor de boer. Uiteindelijk kan de boer niet alleen het risico lopen en afzien van kunstgrepen (kunstmest en bestrijdingsmiddelen). Dat moeten we samen doen en daarom het concept Pixelfarming waarbij de consument een vast bedrag per jaar betaald, los van de oogst.

Leuk dat je je hebt aangemeldt. We houden je op de hoogte van de toekomstige ontwikkelingen.